Hytta sommer 2017

https://photos.app.goo.gl/8m3HBO2gLIwnJGJE3

Bilder fra dagene på hytta: Trykk på linken over. 

Heihei folkens! Her kommer et nytt ferieinnlegg, denne gang uten sirkusteltet. Vi er nemlig på hytta i Bamble. Her er vi alle seks pluss lille Nusse, dverghamster. Her følger et aldri så lite/langt resymé fra dagene våre her: 

Søndag: Vi ankom hytta ca kl 15 og ble møtt av mine kjære svigerforeldre og mine svigerbesteforeldre. Solen steket og det var helt vindstille. Mest sannsynlig den varmeste, flotteste sommerdagen dette året for vår del. Etter litt dro jentene, Fredrik, Mona og Harald ned til brygga der badetemperaturen ble mer en sjekket ut. Bryggebad hører hytta til! Snefrid, Rolv og undertegnede var igjen på hytta og tok livet veldig med ro (dvs Besse tok oppvasken flink som han er, og passet på oss damene og at vi hadde nok drikke i varmen). Så lagde vi etterhvert middag og brukte den nye fine plassen som er blitt laget. 10 stk fornøyde mennesker rundt bordet: 
Når det nærmet seg kveld dro Snefrid og Rolv hjem (lønner seg å kjøre så sent som mulig for å unngå kø). Vi andre dro på brygga der det ble fiske og en tur med båten i nydelig solnedgang. På brygga kokte det nærmest av makrell. Et virkelig morsomt skue.

Mandag: været var ikke helt så bra så vi dro en tur på Brotorvet (kjøpesenter) der jentene brukte litt feriepenger og vi hadde vår årlige tradisjon; pakkeleken. Ekstra morro at det ble to ekstra med (første gang Mona og Harald ble med, jo flere jo bedre). Altså vi åtte trekker hver sin lapp med et av navnene på gjengen. Den som står på lappen skal den som har trukket lappen kjøpe en gave til i verdi 100 kroner. Så pakker man det inn og holder det hemmelig helt til man er tilbake på hytta og starter da med den yngste som får åpne først av sin personlige «shopper» før man går videre til den nest yngste til man er helt ferdig. Mer om det litt etterpå. 

Middagen tok vi på Sjøloftet i Brevik. God mat men litt ymse rot av servitøren. Hun var veldig serviceinnstilt, men maten til de yngste kom sist og jeg fikk feil mat (de fortalte når jeg fikk en annen type mat at det jeg skulle ha var de tomme for, så jeg tror egentlig de tabba seg men ikke ville si det). Men hyggelig hadde vi det og maten var absolutt god. Selv hvor mett man var ble det selvfølgelig is på isbaren etterpå. Så kom vi hjem og åpnet pakkene. Eva-Emine fikk en spinner hos Ine, Ine fikk t-skjorte fra Harald, Malin-H fikk en teleskopisk kløhånd hos Eva-Emine, Malin fikk  en leppestift og neglelakk hos meg, Fredrik fikk ølbriller og godteri hos Malin H, jeg fikk sjokoladekremkuler hos Mona, Mona fikk teleskopkløpinne hos Fredrik og Harald fikk en penn med mange funksjoner, et skilt; «ikke spytt i trappen» (eller noe sånt)  og krabbehatter hos Malin. Spennende og morsomt for store og små. Og utrolig at man på et digert kjøpesenter klarer å kjøpe to like ting! 

Tirsdag: Mona og Harald tok båten fra Langesund til Danmark og vi tok båten her på hytta til Langesund for å vinke de God tur. Strålende sol og varme og deilig vær. Det ble is i Langesund imens vi ventet på at danskebåten skulle dra. Så fikk vi vinket til to fine folk som sto på dekk og vinket tilbake til oss 
Da båten var godt avgårde kjørte vi til Såstein og la oss til på svabergene der. Vi grillet middag og ble der en god stund. Til og med Fredrik bada! Videre kjørte vi til Valle der vi var fremme ca halv ni på kvelden. Vi tok en is og handlet noe småtteri, før vi kjørte videre med båten tilbake til brygga. Maling og Malin H gikk rett opp på hytta imens vi andre fisket litt. Glemte jo også å si at på Brotorvet ble det kjøpt inn ny krabbeteine som vi satt ut mandags kveld. Der var det kommet 6 krabber på tirsdag, og vi fisket ny krabbemat og satte den ut igjen. Det ble en veldig lang, men fin tirsdag med fantastiske opplevelser og vær. 

Onsdag: Det var litt overskya og vi bestemte oss for å dra til Kragerø. Der var vi ikke alene for å si det sånn.. Sola kom godt fram og vi tusla litt rundt før vi tok en middag på «Onkel Oskar». Det ble ymse pizza på oss alle. Det var helt fullt ute på alle restaurantene, men vi fikk en fin krok inne med åpne vinduer rett mot kanalen, så det var deilig lell. Jeg synes det var godt at det var litt stille og mulighet til å høre hverandre.  Igjen ble det brygga på kvelden med fiske og krabbeteine. Eva-Emine og Fredrik er de som koser seg med krabbe til både frokost og kvelds. Vi har også lagt en god del makrell i fryseren her på hytta som de andre kan ha til middager også. 

Torsdag: Dårlig vær! Regn og atter regn. Ble en aldri så liten tur til Brotorvet igjen, der jentene kjøpte noe tegnesaker bl.a. Tross for regn grilla vi til middag etter det. Denne dag var det bare Fredrik som orket å gå ned til teina. Det var heldigvis nok mat der enda, så han slapp å fiske ny mat.. Har ikke helt tall på hvor mange krabber det har blitt, men det har sikkert blitt borti 20 tilsammen. 

Fredag (i dag): sol og fint vær men en god del vind. Så vi kunne ikke kjøre så langt med båten. Men det ble en tur rett over her. Jeg tok bilde av hytta med zoomlinsa (bilder fra de fleste ting ligger i linken). Jentene klatret rundt på fjellene og bergene, og apropos berge; vi mistet en liten gummibåt som Ine prøvde å få tak i fra et vanskelig fjell! Men hun og Malin fikk tilslutt tak i den så det var fint. Jeg lå og solte meg og slappa av i båten hele tiden og da jeg så gummibåten på flukt tok jeg fram fiskestanga og en sluk. Tenkte det måtte være letteste måte å få tak i den på men ble 100 prosent nedstemt av alle. Joda jeg skjønner at kroken vil lage hull i båten, men det finnes jo lappesaker!?!. Men så slapp vi det da, da naturen og jentene klarte det sammen! 

Vi grillet tilbake på hytta og jeg ble igjen her og tok oppvasken imens de andre dro til Valle for en is. Jeg «bestilte» en milkshake som de tok med tilbake til meg, så jeg fikk min dose også. 

Etter det ble det brygga med bading på noen og fiske på noen. Jeg har tatt meg en dusj (luksus) og sitter nå og blogger. Jeg er så glad for at vi har hatt så fine dager! Og at formen min har vært overraskende bra!! Så godt når det funker! 

I morgen blir det hjemover igjen. Skulle egentlig være til søndag og treffe Mona og Harald her igjen, men så kommer vår kjære Truls til oss på søndags ettermiddag. Så da kjører vi sent i morgen, og unngår kø på søndag. Malin skal til byen igjen på søndag, så da drar  hun med Fredrik når han henter Truls på Gardermoen. 

Oj dette ble langt! Håper dere fortsatt henger med! Vi storkoser oss på hytta og alle «problemer» og kjedelig hverdagsliv får seg en god ferie det også! 

Hilsen fra alle oss som har det topp på Toppen (som hytta heter). 

2 tanker om “Hytta sommer 2017

  1. Fantastisk å lese for oss som er i Skagen, veldig glade for at dere har hatt det så bra. Stooor klem fra oss

    • Vi er evig takknemlig for å få være her!! Håper dere har det fint i Skagen! Stoor klem fra alle oss! ??

Det er stengt for kommentarer.